fredag den 26. december 2008

(2008-12-06) - Divers Night 2008


I torsdags var det for 3. gang dagen (eller rettere aftenen) for Nordisk Natdyk, også kaldet Diver's Night. Klubben var mødt talstærkt (kan man ikke kalde 2 et stærkt tal?!) op til et sammendyk med Frømandsklubben Cousteau i Horsens, som Maya og jeg fulgtes med ud til Juelsminde Havn, hvor Dykanden fra Hornsyld var vært ved arrangementet.

Selve dykkets karakter som sådan kan man selvfølgelig diskutere. På grund af blæsten dykkede vi inde i havnebassinet. Og havnebassiner er jo nærmest pr. definition ikke de mest spændende steder at dykke, med en masse dynd og silt på bunden, gamle cykler, spande, dæk og tegnebøger spækket med gangbare pengesedler.

(Ok, det sidste var en fantasi, der desværre ikke gik i opfyldelse...)

Men det gjorde ikke det fjerneste: For vi var 25 dykkere, der stod linet op på kajkanten, hørte på nedtællingen og så sagde PLASK samtidig kl. 20.08! Og så kunne vi ellers svømme rundt der som en bedre gang radiobiler, hvor vil hilste på hinanden løbende, blev overhalet, blev drejet rundt, mistede sigten totalt for at få den igen et øjeblik efter. Opslemmet silt kan jo fremvise nogle meget afgrænsede konturer, så hvad bunden manglede af fauna og flora, kunne den fremvise i fantasifulde mønstre i siltskyerne.
Det var nu sjovt!

Bagefter var der suppe, varm kakao og HYGGE i den store stil i klubhuset på havnen! Den stemning, der var, efter at vi alle sammen havde været i vandet det samme sted og med samme formål, var nu helt speciel. Snakken gik, og der blev ved med at være varm suppe og varm kakao. (Vi er jo nok ovre i begrebet "fusionskøkken" her, men det smagte fortrinligt!)

Så havde man afholdt sig fra dykket, fordi man syntes det var for mørkt og for koldt og for sent og for piv-piv, eller man bare er for kuldskær, så overvej det alligevel en ekstra gang næste år!
Dér er det kl. 20.09, vi går i vandet. For vi skal afgjort med igen!
Den officielle hjemmeside for arrangementet er www.diversnight.com
(Jesper Schjællerup, 06-12-2008)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar