søndag den 26. oktober 2008

Grundkursus i marinarkæologi

26-10-2008



Er det her en flinteøkse? Hvordan kender vi hjortetak, når vi ser det på bunden? Hvor mange skal have en cheeseburger?

Disse spørgsmål og mange, mange flere, fik vi svar på ved det netop (i dag) afholdte succesfulde grundkursus i marinarkæologi. Deltagerne fra vores klub var Omar, Maya og undertegnede.

Kurset blev afholdt i DSF-regi i Århus, og som instruktør var Casper Toftgaard Nielsen fra Arkæologiudvalget.
Casper er både aktiv dykker og aktiv historiker/arkæolog, så grunden var absolut lagt for, at vi ville få et udbytterigt kursus. Vi blev ikke skuffede!

Der blev givet undervisning i historie, om arkaisk tid, byggemetoder, værktøj, levevis, naturformationer, historiske kilder og meget andet, der kunne give os baggrunden for at vide, hvor vi skal hige og søge. Og ikke mindst en række links til hjemmesider, der kunne give nøjagtige positioner og dybder på fremtidige dykkermål!

De praktiske foranstaltninger, såsom søgemetoder, opmåling, registrering, indberetning og anmeldelse blev også gennemgået, ligesom vi naturligvis var omkring de love, regler og normer, der gælder på området.

Alt sammen krydret med anekdoter, fortællinger og referencer til det virkelige liv, så da vi gik derfra var det med en ide om, hvordan vi rent praktisk kan gribe det an, ikke bare teoretiske principper om, hvad man gør generelt.

Så har du bare den mindste smule interesse for historie eller arkæologi (incl. at dykke på vrag eller lede efter alt andet, der ikke er direkte naturligt placeret), kan jeg på det varmeste anbefale et lignende kursus, næste gang det udbydes.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar