torsdag den 26. juni 2008

(2008-06-26) - Man kan gentage en succes


Den 26. juni 2008 mødtes en lille skare meget erfarne dykkere til et natdyk ved Kaløvig Bådelaug i forventning om en god oplevelse under vandet. Dertil kom Poul, Palle, Søren, Maya og undertegnede. Så vi var fem i alt.

Poul og Peter havde arrangeret en dobbeltsceance i form af et sikkerhedsproceduretræningsdyk og efterfølgende natdyk. En mildt sagt sørgelig tilmelding til sikkerhedstræningen aflyste desværre dét dyk; men natdykket var der en vis tilslutning til.

Efter en kort stund, hvor vi alle lige var samlede om en snak og en mental forberedelse til nu-er-det-her-vi-er efter dagens dont, en enkelt var næsten bogstaveligt talt væltet ud af ferieflyveren og ned i dykkerdragten (af diskretionshensyn til den enkelte person vil jeg naturligvis ikke her afsløre, hvem hun var), og en stemningslodning af hvad folk forventede af det kommende dyk, blev det tid til de fælles forberedelser. Så frem med bøjen, knæklys på alle mand og bøjen og i øvrigt almindelig tilrigning af det personlige grej.

Poul holdt en klar og tydelig briefing med hvem, hvorhen, hvordan, hvad der forventes og hvad nu hvis, så det var bare at dappe derudaf og nyde dykket. Vi samledes i makkerparrene, tændte lysene og forlod overfladen. Nu måtte verden klare sig uden os den næste times tid.

Sigten var som forventet, med en masse små partikler, der frembragte tydelige lyskegler fra lygterne. Faktisk fejede lysstrålerne gennem vandet i en sådan grad, at selveste Darth Vader ville sætte sig over i et hjørne og sige "Hold, hold, a gi`r fortabt!" Et flot skue.

Stensætningen hen mod Hullet fremviste som sædvanligt et imponerende livligt landskab med ålekvabber og kutlinger i den store stil. (Ud over de sædvanlige krabber og søstjerner. Men de er der jo altid.). Desuden at hav af skrubber, nogle torsk på aftentur, et par ål og panserulke. Lidt ørreder, der da ville hen og se, hvad det var for nogle sjove lys, der var dér, hvor de plejer at svømme, samt en enkelt søtunge der kom let bølgende gennem vandet lige foran os. For ikke at tale om en stor slethvar, der lå og legede usynlig. Der er i hvert fald ikke iltsvind ved Kaløvig Bådelaug!

Da vi nåede ned i Hullet faldt temperaturen ca. 5 grader, og sigten øgedes fra 3-4 m til omkring 30 m! Bare en skam at skrænten omkring hullet ikke var mere end et par meter væk... Men helt krystalklart vand, så det var en ren(!) fornøjelse. Gav flere af de tilstedeværende associationer til Pinseturen i Norge.

Som vi var blevet foreslået under briefingen, lagde vi os i en pæn cirkel, alle med front mod hinanden, udvekslede ok`er og slukkede lygterne. Det hjalp dog ikke. Vi kunne stadig se hinanden. Månens stråler trængte ned gennem det klare vand og kastede et hyggeligt skær over det hele.

Efter at have nydt tilværelsen i bunden af et hul var det retur igen op ad skrænten, gennem de store flokke af fisk og vandmænd, og det samme menageri på vej tilbage. (Uden at det skal forstås sådan, at det var blevet kedeligt af gentagelsen!)

Alle velbeholdne tilbage, afrigning af grej og den efterhånden obligatoriske hyggesnak i sofagruppen, hvor både dyk (foretagne såvel som kommende) og verdenssituationen i almindelighed blev klarlagt.

Det er ikke første (og bliver heller ikke sidste) gang, vi har et godt dyk ved Kaløvig Bådelaug. Og når man kører hjem efter sådan en aften, kan man ikke lade være med at tænke, at en succes kan gentages!

En stor tak til Palle for lån af lokaler og til Poul for et godt tilrettelagt dyk!

(Jesper Schjællerup 26-06-2008)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar